Després de l'èxit de les tres primeres edicions, enguany arriba de nou "Nits de Circ" amb un espectacle totalment diferent. Hi participaran 24 artistes internacionals de 8 països, que oferiran 8 atraccions de circ d’alta qualitat sota els estels amb acompanyament musical en directe de la Paris Circus Orchestra. “Nits de Circ” transcorre en un circ complet però sense sostre. Es tracta d’un mecano gegant que inclou volt de pista, grada de butaques, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula. En total s'oferiran 10 representacions entre el 7 i el 18 d'agost en 2 espais singulars: els Jardins del Molí de Besalú, al peu de Circusland, i dins la Ciutadella de Roses. L'aforament total supera els 12.000 seients.
Del 26 de gener a finals del mes de maig de 2024. Diferents escenaris. Un any més, el Barnasants omplirà de música i cançó, de diferents generacions, gèneres i estils, els grans espais d’actuació habituals de Barcelona i també altres de major proximitat a la mateixa ciutat i a Viladecans, Vilafranca, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Gelida, Olesa de Montserrat, Tàrrega o Mataró, entre d’altres.
Coincidint amb el concert final de gira que ha portat Antònia Font de nou als escenaris, el grup mallorquí anuncia una nova gira per teatres i auditoris durant el 2024, que els portarà a viatjar per diversos punts de la geografia catalana, valenciana i balear amb 18 concerts confirmats fins al moment. La banda fa pública aquesta nova gira abans de celebrar el seu darrer concert des que han tornat als escenaris, temps durant el qual han passat per grans espais com el Palau Sant Jordi, el Festival Primavera Sound o el Festival Cruïlla. L’últim concert serà aquest dissabte, 30 de setembre, al Palau Firal de Girona en el marc del Festival Temporada Alta.
La 12a edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or se celebrarà a Girona del 22 al 27 de febrer de 2024. La Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa acollirà 81 artistes arribats de 16 de països per a presentar 24 atraccions mai vistes a Europa. Elefant d'Or atrau anualment uns trenta mil espectadors i està en el top 5 de festivals internacionals del circ del món i s’ha convertit en el major esdeveniment circense d'Europa. 12è Festival Internacional del Circ Elefant d'Or Del 22 al 27 de febrer de 2024 Palau de Fires + Gran Carpa Camp de Mart de La Devesa Horari funcions Festival Dijous, 22 de febrer: 20.30h (Show Blau) Divendres, 23 de febrer: 17.30h i 21h (Show Vermell) Dissabte, 24 de febrer: 12h, 16.30h i 21h (Blau) Diumenge, 25 de febrer: 11.30h, 16h i 19.30h (Vermell) Dilluns, 26 de febrer: 17.30h (Vermell) i 21h (Blau) Dimarts, 27 de febrer: 20.15h (Show Or – Gala Final)
Ha passat un any des de la històrica roda de premsa pels 20 anys de l’Antic Teatre en què l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau (Barcelona en Comú) anunciava que l’Ajuntament de Barcelona garantiria el futur de l’Antic Teatre i el convertiria en un equipament públic, el quart de la ciutat en integrar-se a la xarxa de Cases de Cultura. Aquest fet blindava la continuïtat del projecte social i cultural a Verdaguer i Callís 12, i l’allunyava de la situació d’amenaça en què es trobava des que, a finals de 2019, la propietat de l’immoble en què es troba anunciés una pujada de lloguer del 500% com a condició innegociable per a la renovació del contracte, quelcom econòmicament inviable per a l’Antic Teatre.
Per a celebrar el seu 10è aniversari, aquest proper desembre el Gran Circ de Nadal de Girona proposa un espectacle totalment nou concebut exclusivament per a la ciutat i per primera vegada en la seva història sota una Gran Carpa que es plantarà a l'esplanada de la Copa de La Devesa. La creació ve firmada per Circus Arts Foundation, productora del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or. Del 25 al 30 de desembre, la nova carpa serà el marc d'un espectacle totalment nou protagonitzat per 25 artistes internacionals i orquestra en viu: arriscats vols al trapezi volant, temeràries artistes a les cintes aèries, inversemblants acrobàcies de força i equilibris, el millor pallasso d'Amèrica, contorsionistes extrems o malabaristes d'alta velocitat en una producció creada per a veure’s exclusivament a Girona. Una aposta pel circ internacional d’alta qualitat per a que les famílies gironines es retrobin al voltant de la pista en aquestes festes tan especials.
El nou espectacle 2022/2023 “KIRKO L’origen del circ” és un dels més ambiciosos de la companyía Raluy en els seus més de 100 anys d’història. Kirko es una paraula grega, “Κίρκο”, que significà cercle o anell i, en època romama, va ser un préstec del llatí a l’imperi oriental per designar als circs que els romans van construir allà també. Amb aquesta paraula, que ens transporta a l’origen del circ, la companyia Raluy, amb artistes catalans, nacionals i internacionals i sota la direcció de Rosa Raluy, presenta un espectacle que descobreix al gran públic una mica mes aquest misteriós i desconegut món dels artistes nomades.
Diumenge 12 de novembre, la productora musical NovAria Artists estrenarà al Palau de la Música Catalana la nova producció de Madama Butterfly, del compositor italià Giacomo Puccini, de qui l’any vinent se’n celebrarà el centenari de la mort. El 2024, però, també serà el desè aniversari del Cicle d’Òpera NovAria. És en motiu d’aquest doble aniversari que l’equip de NovAria Artists ha volgut preparar una producció molt especial, que es podrà veure al llarg de tot l’any vinent al Palau de la Música Catalana i al Teatre Casino de l’Aliança del Poblenou.
Tornen els Premis Butaca de Teatre de Catalunya, que enguany celebren la seva XXIX edició. Enguany, el lliurament dels guardons serà el 20 de novembre al Pavelló d’Esports de Premià de Mar, al mateix lloc que els va veure néixer l’any 1994 i en l’habitual format de gala original que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Qualsevol persona pot comprar entrades per assistir-hi a través del web www.espailamistat.cat. Tots eren fills meus (Teatre Lliure) dirigida per David Selvas, Golfus de Roma (Focus/Festival de Mérida) dirigida per Daniel Anglès i Odissea dirigida per Maria Rovira, són els espectacles que aspiren a endur-se més guardons en aquesta XXIX edició pel que fa a les disciplines de teatre, teatre musical i dansa respectivament.
Aquest dos mil vint-i-tres, compleixo cinquanta anys d'ofici en el món de la música. Celebro també els meus setanta anys de vida. Us convido a que m'acompanyeu els propers mesos a festejar aquesta doble efemèride i a participar de tot allò que he preparat per a commemorar-la. Joan Isaac> "Tinc una casa al mar" és el títol del darrer disc del cantatutor, i el numero 23 de la seva llarga trajectòria artística y discogràfica. El pas del temps, l’amistat i l’amor incondicional a l’ofici de fer cançons, són el fil argumental de deu peces noves d’extrema sensibilitat i bellesa. Les absències hi tenen un pes fonamental, i Joan Isaac les fa palesesmb lletres a la seva mare i al seu gran amic Luis Eduardo Aute.. Escrit i composat desde la maduresa i la serenitat , aquest és un dels seus millors treballs discogràfics, que produït per Tony Carmona y Antoni-Olaf Sabater, resulta fresc i lluminós, amb finestres obertes a un viatge per la intimitat.
El Passatge Insòlit celebra aquest mes la seva divuitena edició amb una programació que el posiciona com el festival més rellevant dedicat a les arts del firaire. Amb una clara vocació internacional, i amb l’objectiu d’acostar propostes d’altres països que encara no s’han vist a casa nostra, enguany el cartell proposa espectacles de les companyies Teatri Mobili d’Itlàlia i Dynamogène i Papierthéâtre, les dues arribades de França. El festival de Santa Coloma de Gramanet se celebrarà durant els dies 21 i 22 d’octubre als Jardins de la Torre Balldovina i a la plaça Pau Casals, on presentarà fins a 13 propostes escèniques de diversos gèneres, així com l’emblemàtica fira, característica molt singular del projecte on el públic es mou lliurement entre paradetes i atraccions per provar les seves habilitats o veure espectacles de curta durada. La majoria de muntatges són gratuïts i els de pagament tenen preus molt populars: es poden veure els tretze espectacles per només divuit euros.
Joan Miquel Oliver presenta al públic un primer avançament del què serà el seu nou LP, que es publicarà el 6 d’octubre i es dirà Electronic Devices (Oigo Discos, 2023). El cantant i guitarrista mallorquí mostra el single Robot Mayordomo en dues pre-estrenes a Es Baluard (Palma de Mallorca) i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona). Electronic Devices serà el setè LP en solitari de Joan Miquel Oliver, que convida al públic a un viatge pop que explora els dos extrems del gènere i un llarg espectre de mitges tintes. El cantant i guitarrista, a més, estrena nou videoclip i anuncia nova gira per Porreres, Barcelona, València i Londres.
Nostromo Live prepara l’estrena absoluta del seu nou musical: THE PRODUCERS, de Mel Brooks, que iniciarà temporada el pròxim mes de setembre al Teatre Tívoli. Aquest musical, el més premiat de la història, representarà el muntatge més ambiciós de la productora i comparà de nou amb la direcció artística Àngel Llàcer i Enric Cambray, la direcció musical de Manu Guix i Gerard Alonso, i la coreografia de Miryam Benedited.
L’Associació d’Empreses Productores de Teatre (ADETCA) i els Teatres Públics de Barcelona celebraran el dilluns 4 de setembre al vespre la vint-i-dosena edició de la gala ‘Catalunya Aixeca el Teló’, l’acte que dona el tret de sortida a la temporada teatral catalana. Aquest inici estarà marcat per les bones xifres de la temporada 2022-2023, la segona millor de la història del teatre català.
El Teatre de la Gleva és un espai perquè artistes joves i grans, consolidats o no tant, puguin anar-hi a crear, a fer coses diferents, a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l'oportunitat de fer. Situat al Carrer de la Gleva 19, ben aprop de la pl. Molina, al barri de Gràcia-Sant Gervasi, el Teatre de la Gleva és un edifici de principis del segle XX ubicat al cor del barri del Farró de Barcelona. Utilitzat prèviament com a estudi de fotografia, taller d'arts gràfiques i plató de televisió, a l'origen va acollir les carboneres dels veïns de l'entorn. És un espai rehabilitat on les carboneres s'han transformat en armaris de focus i telons i els tallers en sala d'espectacles per a un centenar d'espectadors.
Neix a Catalunya Perifèria Cultural, un nou cicle de música i cultura que té com a objectiu estendre la programació cultural per la perifèria geogràfica catalana. Amb una programació de juny a setembre formada per quinze activitats culturals, el cicle recorrerà diverses vegueries del Principat de Catalunya. Les propostes combinen música, poesia, debats, gastronomia, danses tradicionals i sensibilització ambiental.
XXV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques Palmarès dels XXV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques Animal negre tristesa, la producció de la Sala Beckett i el Teatro Español, s’emporta quatre dels sis premis als quals optava, entre ells el d’espectacle. R-A-U-X-A, d’Aina Alegre, guanya el premi a millor Espectacle Nacional de Dansa. La gala, celebrada al Teatre Romea, es va emetre per streaming i es pot recuperar íntegrament aquí. El 12 d’abril es presentarà el curt La llum de Q-Ars amb motiu del tercer premi Maria José Ragué concedit a Q-Ars Teatre. Els XXV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques ja tenen propostes guanyadores. La gala d’entrega s’ha celebrat de forma presencial al Teatre Romea i també ha tingut retransmissió en directe per streaming. Presentada per Jofre Font i Anna Pérez Pagès, la celebració s’ha obert amb l’actuació musical de l’actor Jordi Vidal i el pianista Jordi Cornudella. Durant la gala, l’espectacle Animal negre tristesa, de la Sala Beckett i el Teatro Español, s’ha emportat quatre dels sis guardons als quals optava: Espectacle Nacional de Teatre, Direcció per Julio Manrique, Espai Escènic per Alejandro Andújar i Espai Sonor per Damien Bazin. Per la seva banda, quatre espectacles han aconseguit dos premis en un palmarès molt repartit. Fàtima, del Teatre Lliure i el Grec 2022 Festival de Barcelona, que optava a nou diplomes, finalment ha guanyat en les categories Actriu principal (Queralt Casasayas) i Vestuari (Albert Pascual). Per la seva banda, Josep Maria Miró i Pere Arquillué s’han emportat els dos guardons als que optaven per El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc en les categories Text i Actor Principal, respectivament. Golfus de Roma, de Focus i el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida ha obtingut els premis Musical i Actor de musical (Eloi Gómez) mentre que Una imagen interior (El Conde de Torrefiel) ho ha fet en Noves Tendències i Il·luminació (Manoly Rubio García).
El Terrat estrena ‘¡Chakapum!’, un musical rumbero que celebra l’alegria de viure El Terrat estrena el proper mes de juliol el musical ‘¡Chakapum!’, una fusió de rumba i rock que vol celebrar l’alegria de viure i que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona del 21 al 31 de juliol. L’obra, escrita per Joan Grau, guionista històric d’El Terrat i un dels creadors del Chiki Chiki, i dirigida per Xènia Reguant (adjunta de direcció a ‘Lehman Trilogy’ i ‘Una noche sin luna’), està protagonitzada pel músic i actor Litus qui, al costat de la seva banda de rock, emprèn un viatge a través de la memòria i el temps en què es fusionen la història de la seva vida amb la història de la rumba catalana.
BLAUMUT celebra els 10 anys d'escenaris amb 4 únics concerts simfònics de gran format i una gira per acostar els seus èxits a diferents punts del país. El primer concert al Palau de la Música serà el proper 4 de maig, acompanyat per la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, amb més de 50 músics, en un concert antològic. Blaumut -que recentment ha firmat amb l’oficina de management OIGO VISIONES- planteja una gira per Catalunya durant els propers mesos amb l’objectiu d’acostar els seus èxits als seguidors i a nous públics a través d’una proposta “Singular” de concerts amb la banda.
Barcelona, 28 abril de 2023 – Quan menys s’ho espera, la Montserrat comença una relació amorosa amb en Josep. Ell li proposa de marxar junts a l'estiu a fer un safari a Tanzània. No obstant, la Montserrat ha de cuidar el seu pare, malalt d’Alzheimer. Podrà la Montserrat vèncer el judici al que la sotmet la seva consciència, deixar sol el pare malalt i marxar? Tanzània és una tragicomèdia d’Ana Bofill que parla sobre tot allò que volem fer i de les traves que la nostra consciència ens posa, sobre la culpa i sobre l’amor, també. HORARIS I PREUS Del 3 al 14 maigl De dimecres a dissabte a les 20:30h Diumenges a les 19h https://www.laglevateatre.com/tanzania Compra d’entrades [AQUÍ] Sala de premsa [AQUÍ] SERVEI DE PREMSA COMÈDIA. Comunicació &Mèdia, s.l. Oriol Galgo i Pedragosa · T. 600 93 86 86 oriol@comedianet.com www.comedia.cat
Aquest gener la sala acollirà ‘Beuré de la teva aigua’, el projecte guanyador de la tercera edició del Premi Dau destinat a companyies emergents. També arriba la tercera producció pròpia de Dau al Sec: ‘Bye bye, Hort dels cirerers’ amb versió i direcció de Mercè Managuerra, que adapta l’obra de Txèkhov. En la seva cinquena temporada, l'equipament del Poble-Sec proposa dos espectacles que visibilitzen alguns conflictes inquietants de la realitat actual com la manca de recursos naturals i el vertigen davant del futur. La sala aposta per creacions amb veu pròpia, pels nous llenguatges i pel suport als nous talents.
Resistir per perviure Ferm en el seu compromís amb la cultura com un bé de primera necessitat, l’Antic Teatre su-ma més de dues dècades deixant-se la pell per garantir la permanència del seu projecte. De la seva continuïtat en depèn l’existència d’un espai de referència de les avantguardes escèni-ques a la ciutat de Barcelona. També el suport a la creació emergent coherent amb els principis de risc, experimentació i recerca en les arts en viu, però, sobretot, la preservació d’un espai de resistència contra la gentrificació i l’especulació urbanística al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.
Una obra àcida sobre el sistema polític i militar, la monarquia i els jutges Santi Fondevila, periodista i crític de teatre, s’estrena com a autor teatral en aquesta obra que dirigeix Ramon Simó L’obra, escrita a partir del judici de l’1 d’octubre està inspirada en l’Ubú rei d’Alfred Jarry i pren referents dels Germans Marx i els Monty Python El muntatge protagonitzat per Jordi Martínez, David Bagés, Xavi Ripoll i Santi Ricard farà temporada de Nadal a la Beckett despès de la seva estrena al Festival Temporada Alta el mes d’octubre La Sala Beckett estrena aquesta setmana a Barcelona, en el marc de les propostes que abastaran la temporada de Nadal, La gran farsa (Els jutges no porten botons vermells a la toga), una farsa àcida i sense filtres per la qual desfilen els personatges més influents de la cort: empresaris, polítics, responsables de grans mitjans de comunicació, jutges i la monarquia. L’estrena d’aquesta producció del festival, Santi Fondevila i Cassandra Projectes Artístics va ser el passat 14 d’octubre al Canal – Centre d’Arts Escèniques de Salt i ara arriba a Barcelona, on estarà del 15 de desembre al 08 de gener de 2023.
Albert Arribas torna a dur a escena les paraules del poeta Albert Balasch. Barcelona a 9 desembre Tres dones festegen trobar-se. Beuen plegades i dialoguen. En un singular simposi tan vague com concret, tan genèric com particular, comparteixen pensaments en veu alta. I mentre es fan preguntes sobre la seva existència subjectiva i compartida, afloren els ressentiments i les arrogàncies, brollen les seves herències i els seus somnis. Després del monumental F.R.A.U. de set hores, Albert Arribas torna a dur a escena les paraules del poeta Albert Balasch. Aquesta vegada, amb una atípica comèdia de cambra escrita expressament per a l’ocasió i concebuda per a tres actrius en estat de gràcia: Màrcia Cisteró, Antònia Jaume i Marta Ossó.
Es mostraran 43 films d’artistes d’arreu del món, seleccionats per un comitè internacional presidit per Jean-Conrad Lemaître i format per Isabelle Lemaître, Haro Cumbusyan, Renée Drake i Josée & Marc Gensollen La Fira LOOP celebra la seva 20a edició amb el retorn al seu format original a l’hotel Almanac Barclona, del 15 al 17 de novembre. Després d’una edició excepcional a La Pedrera-Casa Milà a causa de la pandèmia, la fira professional tornarà a presentar els vídeos a les habitacions de l’Almanac, oferint un cop més un punt de trobada excepcional per a la creixent comunitat de la imatge en moviment.
Per a celebrar la seva novena edició, aquest proper desembre el Gran Circ de Nadal de Girona proposa un espectacle totalment nou concebut exclusivament per a la ciutat: el major espectacle sobre aigua d'Europa. La creació ve firmada per Circus Arts Foundation, productora del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. Del 26 al 30 de desembre, el Pavelló d’Esports de Fontajau es transformarà en un gran circ estable capaç d’acollir una de les produccions circenses més sorprenents dels darrers temps: al damunt d’una pista aquàtica gegant que contindrà 120.000 litres d’aigua evolucionaran fins a 25 artistes internacionals en un esclat de color i màgia. La presència escènica de l’aigua es tradueix al llarg de l’espectacle en fonts sincronitzades i pluja artificial. Una aposta pel circ internacional d’alta qualitat per a que les famílies gironines es retrobin al voltant de la pista en aquestes festes tan especials.
El Barnasants ret homenatge al cantaor flamenc Manuel Gerena a la Sala Paral·lel de Barcelona L’acompanyaran Paco Ibáñez, Quico Pi de la Serra, Toti Soler i Rusó Sala entre d’altres. El Barnasants farà el proper diumenge 13 de novembre un concert homenatge al cantaor flamenc Manuel Gerena, que comptarà amb col·laboracions especials per a l’ocasió. L’Ajuntament de Barcelona, BarnaSants i el Taller de Músics s'han unit per a fer possible aquesta trobada única que es produeix fora de les dates del festival -donant continuïtat al projecte durant tot l’any- i constitueix una de les primeres actuacions en la nova Sala Paral.lel en aquesta nova etapa de gestió de l’espai.
DIVENDRES 23 de SETEMBRE · 21 h En la primera Mercè sense restriccions pandèmiques, el projecte integrant -de la productora cultural Concomitentes- ‘Diversorium. Artes vivas y espacio de convivencias’ donarà el tret de sortida, el proper divendres 23 de setembre a la Rambla del Raval, al festival Barcelona Acció Musical (BAM), la branca musical de la festa major de la ciutat. Diversorium és una festa, oberta a tothom, que reivindica la diversitat en totes les seves dimensions. És el resultat d’un projecte comunitari dut a terme per María Oliver i Antonio Centeno, integrants de l’Oficina de Vida Independent (OVI) –entitat d’empoderament i suport de persones amb diversitat funcional– i la productora cultural Concomitentes, que a través de mediadors culturals com Veronica Valentini, promou la realització d’obres d’art que donen resposta a problemàtiques socials.
Els Premis Butaca 2022 presenten els nominats de la 28a edició, els guanyadors de la qual es donaran a conèixer el 14 de novembre a Premià de Mar. Després de 2 anys de pandèmia, els històrics Premis Butaca de teatre de Catalunya tornen a la normalitat i als seus orígens. La gala dels Premis Butaca enguany torna a la normalitat i al lloc que els va veure néixer: Premià de Mar. Les votacions estaran obertes a partir d’avui, 6 d’octubre a partir de les 14h i fins al 7 de novembre a les 14h. Els vots es podran emetre a través del web www.premisbutaca.cat. La gala dels Premis Butaca serà el 14 de novembre a les 20h. El Premi Honorífic es donarà a conèixer uns dies abans de la cerimònia. Cantando bajo la lluvia (10), Animal negre tristesa (6), L’Oreneta (6), La Honte (6) i El pes d’un cos (5), lideren el ranking de nominacions.
PRESENTACIÓ ASSOCIACIÓ CATALANA DE DRAMATÚRGIA L’any 2020 la situació teatral a casa nostra era molt delicada a causa de la pandèmia. En aquell context, des de les institucions públiques van sorgir una sèrie d’ajudes dirigides a compensar la cancel·lació i limitació d’aforament en els espectacles. En un primer moment, però, els autors i autores van veure dificultat l’accés a la part que els corresponia de les mateixes. El motiu principal era que ningú ens representava i no teníem visibilitat.
Festival of Fools Barcelona 2022 Molts dels artistes més rellevants del món del clown a nivell mundial es donen cita a Barcelona del 2 de setembre al 2 d’octubre 4 espectacles de sala, 8 gales d’artistes internacionals, 2 master class obertes, 4 cercaviles, 1 acting de carrer i 1 programa paral.lel de cinema configuren la programació 2022 del festival de klowns degà a Barcelona Està organitzat per pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya. Leo Bassi inaugura les activitats obertes al públic amb un acting d’accés lliure a la platja de la Barceloneta el 4 de setembre A més de Jango Edwards i Johnny Melville, entre les estrelles internacionals que participen al Festival hi ha Nola Rae, Fools Brothers, Jeroen van der Lee, Tanja Simma, Tortell Poltrona i Pepa Plana
El virtuós guitarrista EDUARDO NIEBLA inicia la gira d’estiu del MEDITERRANEAN FESTIVAL TOUR - agost i setembre 2022 - El Mediterranean Festival Tour arrencarà el 2 d’agost a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, i finalitzarà el 24 de setembre al Palau de la Música Catalana, amb un total de 19 actuacions. Un festival musical itinerant del reconegut guitarrista i compositor Eduardo Niebla-fundador del grup Atila-, qui anirà acompanyat de la guitarra del portuguès Joao Lima, amb el tret diferenciador de portar-se a terme en esglésies, basíliques, castells i jardins.
Un muntatge autobiogràfic a partir de la relació entre Marta Angelat i les seves mascotes La reconeguda actriu i directora, fa al salt a la dramatúrgia amb Vides de gos, una obra que parla de la vida d’una dona explicada a través dels lligams amb els seus gossos amb amor, alegria, passió, tristesa i ràbia
INDRETS, el nom d’un festival Indrets són aquells llocs determinats que es mantenen en l'espai però que transmuten amb el pas del temps. Són punts rellevants que queden com a tals en la memòria dels éssers humans i marquen una empremta en els seus records i en la seva història. Indrets és un festival que cerca copsar l'essència dels espais on es desenvolupa, descobrint la seva identitat i generant en l'espectador un vincle emocional amb el paisatge. Música, identitat i paisatges de Cadaqués
Medea, que sent que ha matat els seus fills, amb el cor trencat i sola. Una dona del segle XXI, com qualsevol altra. L’amor (no és per a mi, va dir Medea) és un text contemporani, un recorregut per la vida d'una dona. Creixerà davant dels nostres ulls dels 8 als 88 anys i mostrarà la fragilitat, el dolor de la vida i la poca felicitat que de vegades aconseguirà esgarrapar. Un reflex del desassossec en què sovint vivim i que ens esforcem a negar. Potser, mirar la veritat íntima i afrontar-la ens apropa, si més no, a certa pau.
El Festival Itinera Parlem celebrarà aquest any la seva segona edició després de l’èxit aconseguit en el primer any de vida. Amb l’objectiu d’acostar la música en directe als entorns naturals –concretament a Micropobles de menys de 500 habitants de les 8 vegueries catalanes–, el festival programarà de l’1 de maig al 30 d’octubre més de 120 concerts de jazz, blues, soul, gòspel i músiques del món. Micropobles. Macroexperiències.
Xenologia és una producció de Teatreneu. Xenologia és un espectacle visual i coreogràfic, un mosaic d’imatges escèniques que entrellacen cos, so i llum. Mitjançant una atmosfera plàstica vol interrogar-se sobre com viure junts. El muntatge explora de quines maneres podem relacionar-nos amb l’Altre, entès no només com la persona diferent al Jo sinó també allò que de nosaltres mateixos ens és aliè. L’obra és una peça breu, de creació contemporània, sense text i de petit format, que treballa la hibridació entre llenguatges. Entenent el teatre com a vivència, els seus autors procuren refrescar l’imaginari davant la uniformització a què se’l sotmet.
• En el 80è aniversari d’El Petit Príncep, el rei abdica i ens vol explicar el perquè. • El monòleg, interpretat per Xavier Ruano i dirigit per Ramón Simó, és la primera obra del crític i productor Albert de la Torre. • L’espectacle en gira per Catalunya, estrena a la tardor les seves versions en castellà, anglès i francès. Barcelona, 13 febrer de 2023 – L’abdicació és un conte moral. Que ningú s’esperi un Borbó plegant. El rei de L’abdicació és un rei de conte que va néixer en plena II Guerra Mundial, el 1943, com el Petit Príncep de Saint-Exupéry i que es va creure que Occident havia après la lliçó. L’abdicació parla de la vida i del teatre, de la realitat confrontada a la veritat, d’allò col·lectiu en contraposició a l’egoisme, del poder i de la fam. Un conte, amb moments per a la ironia, l’emoció i la crítica, on cada espectador es veu a ell mateix i els altres. Cadascú d’una manera diferent, és clar. Visca la República!
Vania Produccions torna a protagonitzar, més de 20 anys després de la seva estrena a Catalunya, una nova versió d’El sopar dels idiotes. La companyia ja va adaptar l’obra del francès Francis Veber el 1998, i va ser aleshores quan es va veure per primera vegada a Barcelona, en el Teatre Condal, en el marc del Festival Grec. L’espectacle compta de nou amb l’adaptació de Paco Mir i amb una direcció i un repartiment renovats. Pep Antón Gómez serà el director del muntatge i David Olivares, Artur Busquets, Anna Gras, Toni González, Jordi Vidal Gómez i Ariana Bruguera els intèrprets.
Yllana, la companyia espanyola més internacional, torna a Barcelona amb un dels seus espectacles més celebrats per la crítica i el públic, The Opera Locos. Del 25 de gener al 13 de març de 2022, el Teatre Poliorama acollirà el muntatge guardonat amb el premi Max al millor espectacle musical en 2019. Més de 109.000 espectadors han vist l'obra des de la seva estrena l'abril de 2018. The Opera Locos combina òpera i humor en un espectacle còmic operístic per a tots els públics
La Companyia de Circ “eia” va estrenar al Grec Festival de Barcelona 2021 NUYE, una nova proposta de circ contemporani coproduïda conjuntament amb una desena de teatres i festivals d’aquí i de fora. L’espectacle, sota la direcció artística de Armando Rabanera Muro i Fabrizio Giannini, es podrà veure al Temporada Alta el proper 13 de novembre (al El Canal, de Salt) i al Mercat de les Flors de Barcelona, del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 6 al 9 de gener. NUYE és una proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella i que recull el nostre anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per a completar-nos. Equilibris acrobàtics, banquines i jocs icaris tenen lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com nosaltres, té moltes cares. “Hi ha ànimes a les quals un té ganes d’abocar-se, com a una finestra plena de sol”. Federico García Lorca
El Terrat i el crític, opinador i col·laborador de televisió, Bob Pop, estrenen a Barcelona Los Días Ajenos de Bob Pop. L’espectacle, en forma de monòleg i carregat de literatura i molt d’humor, només comptarà amb dues úniques funcions: el 3 i el 9 de desembre a les 21.30 h al Teatre Victòria. Les entrades ja estan a la venda a través del web del teatre.
Els promotors de Circusland han decidit festejar el segon aniversari de l'equipament amb una activitat ben pròpia d’aquestes dates: dues quines amb actuacions al Pavelló municipal de Besalú. La primera aquest dissabte 17 de desembre a les 19.30h que, amb el nom de “Besalú Comedy Quina”, comptarà amb LLoll Bertran i Lo Pau de Ponts. La segona, diumenge 18 de desembre a partir de les 17h, amb el nom de la “Quina del Circ” i amb tres atraccions internacionals intercalades entre les 12 quines cantades. Es tracta del malabarista xilè Mikhail Milla, un dels nous valors d’aquesta disciplina circense de precisió; d’Argentina les acrobàcies del reputat Duo Solys i del Circ Nacional de Cuba l’equilibrista Hector Izquierdo. Ja s’han posat a la venda els cartrons per participar en la Quina del Circ. Es poden adquirir a través del nou web www.QuinadelCirc.com, al telèfon 972505317 (tots els dies d’11 a 19h) i a la taquilla de Circusland (Plaça Prat de Sant Pere, 15 de Besalú, de dijous a diumenge, d’11h a 19h).
La històrica companyia portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, una proposta creada i dirigida per Rosa Raluy, filla de Carlos Raluy, director i ànima d’aquest circ centenari català de saga familiar. Un espectacle contemporani de circ tradicional que ha fet una exitosa gira per Catalunya després dels mesos de confinament, durant els quals -a Castelldefels- van fer funcions online amb més de 900.000 visualitzacions.
Sergi Ducet presenta aquesta tardor al Teatre La Gleva (M.) FARTLEK, l’obra interpretada per Belén Barenys, Joan Esteve i Pau Bonet sobre la història de Marina Fartlek, a partir de la qual es reflexiona sobre el dandisme i la possibilitat i impossibilitat de fer una cosa. A partir d’un treball de recerca a la universitat, l’escriptor Sergi Ducet va especialitzar-se en l’estudi del dandisme, un fenomen difícil de descriure i que es fusiona amb el concepte de la pròpia vida com a obra artística. Ara presenta la seva peça teatral (M.) Fartlek i juga amb els límits de la creació artística a través de la història de Martina Fartlek, una dandi que va aconseguir ser pintora sense haver pintat mai ni una sola pintura.
La ballarina i coreògrafa Marta Carrasco presenta aquest octubre l’espectacle Jo dona. A Lili Elbe al Teatre Nacional de Catalunya. L’obra, que és un homenatge a la primera persona obertament transgènere de la història, es va estrenar l’any 2019 al Festival Temporada Alta. En aquesta producció, dirigida per la pròpia coreògrafa i per Manel Quintana, Carrasco i Albert Hurtado barregen la dansa i el teatre per explicar l’experiència que va viure Elbe, una de les primeres persones a sotmetre’s a una cirurgia de reassignació de sexe. Una dona valenta i rebel que va portar el seu desig fins a les últimes conseqüències.
El Passatge Insòlit recupera el ritme d’edicions passades i programa per aquest octubre 11 espectacles. El festival de Santa Coloma de Gramenet especialitzat en les arts del firaire celebrarà durant el 22, 23 i 24 d’octubre la seva 16a edició amb propostes escèniques de diversos gèneres i activitats de participació. Després que l’any passat l’esdeveniment estigués condicionat per la Covid-19, que va obligar a l’organització a repensar i dimensionar el festival, enguany torna a expandir-se per la ciutat.
L’ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya celebren la XXena Gala Catalunya Aixeca el Teló dona el tret de sortida a la temporada teatral 2021-2022, amb la clara intenció de celebrar que les arts escèniques no s'aturen, i que ens cal, més que mai, tornar a il·lusionar-nos. La gala d'enguany serà presentada per una jove estudiant d'art dramàtic. Una estudiant que ha estat seleccionada en una audició on s'han presentat joves de gran part de les escoles d'arts escèniques de tot Catalunya. L'edició escrita per Ferran González i Alícia Serrat (qui s'encarregarà també de la direcció), serà una gala on l'humor i la música tindran molt de protagonisme, però també serà espai comú per reunir diferents disciplines artístiques. Una gala dinàmica, on s'aposta per recuperar la màgia i l'artesania de l'escenari i que vol, també, retre un homenatge a la importància del treball en equip i a la necessitat de compartir les mirades entre diferents generacions.
Aquests pallassos ens tornen a omplir els gots a vessar amb el seu humor d’anyada, però aquest cop repesquen els millors moments dels espectacles anteriors i els tornen a posar en escena a un ritme frenètic. El resultat és un Gran reserva que promet despertar el nostre amor per la bogeria i l’absurd, alhora que adorm la nostra part més racional i avorrida. Mereixedores de tota mena de guardons, les collites anteriors de Rhum & Cia han obtingut fins i tot un premi Ciutat de Barcelona en la categoria de circ (Rhumans, 2018), així que, què es pot esperar d’un destil·lat de les millors essències aconseguides fins ara? Gran reserva promet ser un punt final espectacular a una experiència que va néixer de la voluntat dels integrants de Rhum & Cia de retre homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti”, un dels grans actors i pallassos del nostre temps. Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i Velvet Events, SL
Circusland convida al visitant a un passeig per a les arts del circ, els seus orígens, història i evolució. Disposades en tres plantes, les diferents sales de l’equipament mostren la història dels 250 anys de circ a través d’un recorregut per les diferents disciplines de la pista: acrobàcia, equilibris, màgia, malabars, trapezi... Una atractiva presentació fa partícip al visitant i el transporta en un món màgic a través de les sales de l'edifici de Cal Coro que ocupa l'espai de la Casa Abacial del Monestir de Sant Pere: des de les mil·lenàries acrobàcies xineses al Cirque du Soleil sense oblidar els joglars de l’Edat Mitjana, prefiguració dels malabaristes actuals. Més enllà de preservar el patrimoni i la memòria del circ i de fer recerca, educar i oferir experiències que estimulin la curiositat, l’esperit crític, l’aprenentatge i el gaudi, Circusland estarà fortament implicat en la vida cultural, educativa, social i científica del seu territori.
La música d’Emerson Lake & Palmer ha sigut la inspiració pel nou projecte de Jaume Vilaseca Trio, anomenat Tarkology i nascut durant el confinament. Els temes de la banda anglesa de rock progressiu i simfònic són la base que el trio, a través del jazz, ha decidit reversionar. Emerson Lake & Palmer va ser una banda que va aconseguir la seva màxima popularitat en la dècada dels 70, venent més de 48 milions de discos i realitzant concerts multitudinaris.
L’espectacle, bàsicament en francès però també en català, wolof, crioll i castellà, posa en comú les tradicions escèniques i interpretatives d’artistes africans de Senegal i Buerkina Faso, de la Martinica, Guadeloupe, alguns residents a Catalunya, cadascú amb les seves llengües però amb una voluntat comuna de fer coincidir la seva diversitat a través del llenguatge universal de la poesia. La creació d’Odile Sankara, una de les directores d’escena i dramaturgues més rellevants de l’Àfrica i de la francofonia, treu de cada un dels intèprets i de les seves capacitats particulars i singularitats, formes de llenguatge diverses que són adoptades per la resta.
Lolita i Luis Mottola estaran a l'escenari del Teatre Apolo de Barcelona amb l'obra teatral "Llévame hasta el cielo", una funció en la qual dos personatges que es troben en un ascensor queden fortuïtament tancats i, durant unes hores, descobreixen l'existència d'un univers màgic en el qual l'impossible es converteix en realitat i que impacta en les seves vides, canviant-les per sempre. "Llévame hasta el cielo", un espectacle de Lerele Producció, escrita per Nacho A. Llorente i dirigida per Juan Carlos Rubio, barreja la comèdia amb algun tint tràgic i també romàntic.
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) reuneix el jove talent musical català al voltant dels seus encontres de juniors i alevins. L’activitat de la JONC torna amb més força que mai amb 4 encontres i 7 concerts aquest estiu. La Jove Orquestra Nacional de Catalunya celebrarà els 4 encontres a la ciutat de Vic. La JONC realitzarà el cinquè Concert Solidari per Projecte Home el 26 de juny a L’Auditori de Barcelona. El tradicional encontre d’estiu de la JONC es farà de l’1 a l’11 de juliol amb seu a l’Atlàntida de Vic i culminarà amb concerts a Vic (9.7), al Festival Internacional de Música de Cervera (10.7) i al Palau de la Música (11.7) La JONC arriba als 100 encontres de treball. El 100è se celebrarà coincidint amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, que es tancarà amb el concert final el 14 de juliol al Palau de la Música.
L’última proposta del prestigiós autor teatral argentí Javier Daulte, ‘Carnicera’, s’estrena a La Gleva Teatre el 8 de juny de 2021. Estarà en cartell fins al 28 de juny, amb funcions de dimecres a diumenge. És un text escrit especialment per al teatre barceloní: Daulte va ser La Gleva fa poc més d’un any i, arran d’aquella visita, va sorgir el compromís d’escriure un text per ser estrenat en aquest espai. L’obra utilitza una situació conspiranoica per qüestionar el món de les creences i de les certeses que sustenten les posicions personals i vitals dels individus. Creences que generen bàndols i que necessiten una massa convençuda, a qui s’obliga a prendre partit, a convertir-la en dany col·lateral o, fins i tot, a fer-la partícip del sacrifici que comporta creure només en una visió possible de la realitat, sense fissures.
El Barnasants arriba a la seva 26a edició estenent el seu projecte cultural arreu dels Països Catalans. El seu caràcter confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, ha permès consolidar el festival arreu i generar projectes en xarxa, teixir col·laboracions i fomentar un circuit de propostes que promou les actuacions dels artistes per tot el país. Enguany, el 85% de la programació del Barnasants està formada per d’artistes o grups que actuen en llengua catalana, una xifra que la pandèmia també ha accentuat davant la impossibilitat de portar programació internacional.
La gala de la XXIII edició dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques tindrà lloc el dilluns, 10 de maig (19 h), a La Villarroel, moment en el que sabrem qui són les guanyadores en un acte conduït un cop més pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. La Crítica d’Arts Escèniques té entre els seus objectius donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove). Recomana, associació organitzadora de l’acte, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d’acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l’usuari/ària un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.
La productora audiovisual i teatral El Terrat està d’aniversari. Enguany, la companyia liderada per Andreu Buenafuente, celebra el trentè aniversari i per commemorar aquesta efemèride ha creat diverses propostes de teatre amb grans artistes de l’escena actual fidels al seu univers i llenguatge. Al llarg de la temporada portaran a l'escenari del Teatre Victòria fins a 3 espectacles únics per celebrar les tres dècades de vida. Pegados explica la història d’un noi i una noia que es coneixen en una discoteca i acaben fent l’amor en un lavabo. A partir d’aquí tot s’embolica quan s’adonen que, per una estranya situació, no aconsegueixen desenganxar-se l’un de l’altre i decideixen anar a l’hospital. Aquí és on comença la història dels dos protagonistes, que estaran condemnats a entendre’s i conèixer-se durant la llarga espera còmica al box d’urgències.
L’Èxit de la temporada és una comèdia que forma part dels esdeveniments que es duran a terme durant aquest any de celebració de la productora liderada per Andreu Buenafuente. L’obra, que es podrà veure a partir del 7 de gener al Teatre Coliseum de Barcelona, compta amb un elenc de primera categoria format per diversos artistes fortament vinculats a el Terrat, com són Sílvia Abril, David Fernández, Fermí Fernández, Oriol Grau, Mònica Pérez, Jordi Rios i Mònica Macfer. Arran de les mesures per la Covid-19, productora audiovisual i teatral El Terrat s’ha vist empesa a buscar nou teatre i noves dates per a l'espectacle. És per aquest motiu que aquesta nova producció canvia de teatre i passarà a representar-se al Teatre Coliseum a partir del 7 de gener de 2021 amb un nou horari que permetrà respectar al 100% les restriccions horàries i de mobilitat, seguint totes les mesures sanitàries que correspongui en aquell moment.
L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), juntament amb l’Associació d’Actors i però l’organització ha decidit que, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat del sector, aconseguir augmentar la presència i l’atenció mediàtica i crear un punt de trobada entre tots els agents implicats –públics i privats– tindrà lloc per primera vegada la Setmana Mundial del Teatre. Aquesta doncs, transcorrerà entre el 20 i el 27 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil –20 de març– i amb el Dia Mundial del Teatre –27 de març–.
Jango Edwards i Cristi Garbo retornen a La Gleva amb una nova creació titulada Oliv A. Drift. La nova producció amb residència artística i tècnica en el mateix teatre narra la història d’una pallassa perduda i desorientada en un món saturat de dades, tecnologia, normes, regulacions i opinions contrastades. Edwards també n’és el director i Garbo la que dóna veu a la protagonista. LINK DEL VÍDEO: https://youtu.be/WvHgQ_dzW0Y
La companyia Q-ars Teatre ha produït un nou muntatge titulat Contrallums, que durant el mes d’abril es podrà veure a la Gleva. L’espectacle parteix de narracions breus de la Víctor Català (Caterina Albert i Paradís, l'Escala 1869-1966), entre les quals hi ha fragments dels seus contes, prefacis, poemes, notes crítiques i comentaris dels seus biògrafs i editors.
El Teatre La Gleva estrena avui, 17 de febrer, el muntatge d’Ivan Foix, un jove de només vint-i-dos anys que per primera vegada s’ha endinsat en una producció pròpia on representa tots els papers. Ell és doncs el creador, intèrpret i productor d’Un cabaret foixesc, l’obra inspirada en si mateix. L’espectacle aspira a ser un divertiment per riure, oblidar i emocionar al públic uns minuts a través del record de bells temps. Foix ha creat una obra en la qual fa el seu propi paper, nar-rant les seves experiències i fent servir un llenguatge únic i personal. Amb la complicitat d’Albert de la Torre, una de les ànimes del La Gleva, el muntatge ha comptat també amb l’ajuda i suport de noms del teatre i el cabaret com Mario Gas, Mercedes Sampietro o Merche Mar.
Aprofitant les festes de Nadal, Libelista posa en marxa la campanya “Libelista, la teva llibreria de sempre més a prop”, per reivindicar el paper actiu del petit comerç del llibre i conscienciar sobre la importància de donar suport al teixit cultural local en aquests moments de crisi. Libelista és una xarxa virtual que reuneix 141 llibreries independents i de proximitat de tot l’Estat espanyol, de les quals 58 són a Catalunya. Aquest portal permet comprar qualsevol llibre a través d’internet, tenint a disposició el conjunt dels fons de totes les llibreries que formen part de la xarxa, i triar a quina de les llibreries es vol fer la compra i destinar els guanys de la comanda. Així mateix, el portal ofereix la possibilitat de rebre a casa la comanda o bé de recollir-la a la llibreria que més convingui al comprador. El projecte emergent que es va posar en marxa fa prop de 5 anys i que fou la primera plataforma independent de compra literària del país, millora ara el servei i l’experiència d’usuari agilitzant l’eficàcia i el temps de lliurament, ja que a partir d’ara l’eina agrupa la gestió d’un estoc únic sumant el de tots els punts de venda però sense perdre el seu valor diferencial: l’ingrés de la compra revertirà sempre a la llibreria on el client ha fet la compra telemàtica, amb absoluta transparència i traçabilitat.
La Plataforma per la Llengua, l’Acadèmia del Cinema Català i el Clúster Audiovisual de Catalunya demanen que les institucions polítiques apostin definitivament per l’audiovisual en català abans no sigui massa tard. Amb aquest objectiu, exigeixen als partits polítics que incorporin als seus programes electorals 10 mesures concretes perquè el pròxim govern reverteixi la situació de precarietat que viu actualment aquest sector. Totes les entitats signants destaquen que l’audiovisual ha estat abandonat pels poders públics durant deu anys tot i ser un sector estratègic i essencial de qualsevol país, a més d’un instrument de normalització lingüística i de cohesió social, especialment entre la població jove.
El Circ Històric Raluy arriba a Terrassa amb l’espectacle Vekante, Premi Zirkòlika 2019 al Millor espectacle de Circ amb carpa. La companyia presentarà per primer cop a Terrassa el seu nou espectacle Verkante durant les festes de Nadal, després que s’haguessin d’anul·lar les funcions previstes durant la Fira Modernista de Terrassa al mes de maig. El Circ Històric Raluy portarà sobre l’escenari Vekante, que significa “despertar” en Esperanto, el nou espectacle creat i dirigit per Rosa Raluy. L’espectacle contemporani de circ tradicional ja es va estrenar a Santa Susanna l’estiu passat 2019 i aquest estiu ho va fer com a Circ Històric Raluy a Castelldefels per demostrar l’esforç, el sacrifici, la passió i la màgia que el Circ Històric Raluy posa en cada una de les seves creacions.
La productora audiovisual i teatral El Terrat continua la celebració dels seus 30 anys de vida estrenant un nou espectacle a Barcelona, La gran ofensa, producció de La Bendita Compañía en col·laboració amb El Terrat. L’obra dirigida per Oriol Pérez i Serapi Soler farà temporada a BARTS de la capital catalana, on es podrà veure durant tres setmanes, entre el 28 de desembre i el 17 de gener. El muntatge arriba després de fer temporada a Madrid, on ha passat pel Teatro del Barrio i el Teatro Lara, i de representar-se amb èxit de crítica i públic a la Mostra Internacional de Teatre Cómic e Festivo de Cangas do Morrazo (MITCFC) i al SINGLOT Festival de Sant Feliu de Guíxols.
La companyia de circ Los Galindos retorna entre el públic aquest mes de desembre amb noves propostes. L’estrena de l’espectacle MDR – Mort de riure i l’adaptació de carrer arran de la pandèmia del muntatge UduL marcaran l’agenda de la companyia. Guardonats amb el Premi Nacional de Cultura 2016, acaben d'estrenar el seu darrer projecte MDR – Mort de riure, pensat per representar-se al carrer o en espais no convencionals. El muntatge parteix del propòsit de posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia a través d’una farsa per incomodar i divertir. UduL és l’espectacle que la companyia realitza en una iurta, en la qual, arran de la pandèmia, han hagut de limitar l’aforament a un 50% donades les dimensions d’aquest habitacle circular propi dels nòmades de Mongòlia i Kazakhstan. L’espectacle recrea un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix.
'Tránsitos' és l’obra dirigida per David Teixidó i escrita per ell mateix i Mariana Percovich que s’havia d’estrenar el passat 2 de juliol durant el Festival Grec. La pandèmia ho va endarrerir i, finalment, s’estrenarà el 10 de desembre al Teatre La Gleva de Barcelona, en el marc del festival De Grec a Grec. L'espectacle s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de sis personatges de l’anomenada comunitat LGBTIQ+. Dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i dues dragqueens encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.
A DE MARES I FILLES, una mare (Mont Plans) i una filla (Annabel Totusaus) es retroben a l’habitació d’un hospital després d’haver passat cinc anys sense parlar-se. Una conversa forçada en què la filla descobrirà aspectes inversemblants de la seva mare i la seva família DE MARES I FILLES és una versió de “I deien que plouria”, un text que va quedar finalista al Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta 2013. Igual que altres obres finalistes, “I deien” tenia el potencial per convertir-se en una funció d’una durada convencional sense perjudicar la trama original, així que el Paco Mir la va adaptar perquè quedés en la durada actual d’una hora i deu.
Catalunya Aixeca el Teló celebrarà el 22 de setembre, al Teatre Victoria de Barcelona, l’inici de la temporada més especial amb una gala extraordinària i màgica presentada per Antonio Díaz, El Mago Pop, i Sílvia Abril. ADETCA, conjuntament amb els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) organitzaran la XIX Edició de CATALUNYA AIXECA EL TELÓ com a presentació i inici de la temporada teatral 2020/2021, en la seva edició més especial, després de 6 mesos de pràctica inactivitat teatral.
David Moreno i Cristina Calleja són els creadors de l’espectacle 'Flotados', un muntatge multidisciplinari i molt visual, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer, que es podrà veure enguany en el marc del festival Cruïlla, a Barcelona. Aquest és un muntatge ambiciós que va néixer com a espectacle de carrer i ara arriba al Teatre Victòria en la seva versió de sala, després de fer-ne una revisió i afegir-hi elements.
La Gleva Teatre comença la nova temporada teatral amb el festival internacional de clown "Jango Edwards: the man, the myth, the legend", organitzat per Jango Edwards i el Nouveau Clown Institut de Barcelona. El programa contempla l’estrena d’un nou espectacle del mestre de clowns (Jango Series) que varia cada setmana amb diferents convidats; el Festival of Fools que descobrirà figures internacionals del gènere; Classic Duos i un Cabaret Cabrón de creació col•lectiva fruit del treball en equip a partir d’un curs internacional de perfeccionament per a clowns que s’està duent a terme al teatre de Sant Gervasi.
Més de 350 artistes ja han donat suport al Manifest per un Ateneu de la Cançó Cantautores i cantautors de diferents generacions fan sentir la seva veu. Reivindiquen la feina feta pel Barnasants i exigeixen un espai de programació estable: Un ateneu de la cançó. Reivindiquen la necessitat d’un espai d’intercanvi, creació, formació, difusió i exhibició dedicat a una cultura “més necessària que la dinamita”. VÍDEO: https://youtu.be/JsSw_uqgKR0 ADHEREIX-TE AL MANIFEST:
La Tienda de los Horrores és la tercera producció de la productora Nostromo Live després de triomfar amb Casi Normals i La Jaula de las Locas. El nou musical narra la història d’amor impossible entre Seymour i Audrey, empleats de la vella floristeria del senyor Mushnik. La història donarà un gir inesperat amb l’aparició d’una misteriosa planta carnívora que pot convertir els desitjos en realitat. La nova producció està dirigida per Àngel Llàcer i comptarà amb la direcció musical de Manu Guix. L’estrena tindrà lloc al juliol en el marc del Festival Grec de Barcelona. Al setembre obre temporada al Teatre Coliseum, on s’instal·larà per un llarg temps.
Un estudi de Plataforma per la Llengua sobre les subvencions de la Generalitat de Catalunya dels anys 2015 i 2016 a la promoció musical diu que el nostre país és a la cua de territoris com Eslovènia, Finlàndia, Irlanda, Lituània, País Basc o el Quebec pel que fa a polítiques de promoció de la música en la llengua pròpia. Per exemple, més del 60% del pressupost de l’ICEC dels anys estudiats destinat a la música es va invertir en propostes on el català era minoritari (inexistent o menys del 25% de presència). Per tot això, s'engega la campanya "Les Xifres Canten" de sensibilització i de reivindicació, que aprofiti l’oportunitat del context actual de constitució del nou Govern per proposar redreçar la situació actual i oferir una proposta de canvi de model de les polítiques de foment del català en el sector musical . Com a objectiu, que les administracions públiques promoguin la música en llengua pròpia seguint els estàndards d’altres comunitats lingüístiques comparables a la catalana. Les xifres canten compta amb el suport, per ara, d’artistes com la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Isaac, Gossos, Brams, Feliu Ventura, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), el festival Barnasants, i les discogràfiques Picap i U98 Music. Bona part dels suports seran presents a la presentació de l’estudi.
Jabier Muguruza presentarà a Catalunya el seu quinzè treball “Leiho bat zabalik” (Mara Mara diskak, 2017) el proper 2 de febrer a l’Auditori Barradas, en el marc del Festival Barnasants. Amb aquest nou disc, Muguruza abandona la base acústica i incorpora la guitarra elèctrica d’Ander Mujika (ex Napoka Iria) i les programacions electròniques del productor aragonès Javi Vicente “Carasueño” per arribar a un so més dur i aspre —amb què busca reflectir l’esperit dels temps— sense desdir-se dels tempos tranquils ni del seu fraseig suau. Compta també amb el suport vocal de Mireia Otzerinjauregi i amb Miren Iza (Electrobikinis, Tulsa) com a veu convidada. El músic guipuscoà s’ha deixat guiar per la intuïció a l’hora d’encarar un canvi de trajectòria com el que fa amb “Leiho bat zabalik” (una finestra oberta), una aposta per mantenir vives la il·lusió i les ganes en temps amargs per la cultura.
Maria del Mar Bonet fa 50 anys dalt dels escenaris. L'efemèride agafa la cantant mallorquina més internacional en plena activitat: un nou disc, 'Ultramar', que surt al carrer a principis d'any i s'estrena en directe a la tardor, i una extensa gira local, estatal i internacional on revisitarà la seva obra en directe.
L’espectacle Maleïdes Guerres (i aquell qui les va fer) és una denuncia a les guerres i a les seves conseqüències a través de textos de personatges com Ovidi Montllor, Joan Oliver (Pere Quart), els Manel i Estallés i de poemes d'Arthur Rimbaud, John Denver, Bob Dylan i Silvio Rodriguez entre d’altres. El músic i compositor Carles Beltran, la cantant brasilero-catalana Namina i l’actriu Lali Barenys pujen a l’escenari per reivindicar la cultura com a arma de construcció massiva.
Rosa Raluy, filla de Carlos Raluy, titular de l’històric Circ Raluy, engega un nou projecte de la mà de William Giribaldi, gestor i artista de circ també de llarga trajectòria, que porta per nom Teatre Circ Rosa Raluy. Amb aquest nou projecte, la parella fa una aposta ferma per oferir al públic un espectacle contemporani del circ tradicional anomenat Vekante. El nou circ s’instal•larà a Santa Susanna durant el juliol, on iniciarà les funcions el pròxim dilluns 1 de juliol. A partir del dia 15 de juliol el circ estarà de gira per Catalunya. La carpa que acollirà el Teatre Circ Rosa Raluy és de nova generació, completament blanca i amb 500 butaques disponibles i totalment confortables. La disposició de les butaques faciliten l’accés gràcies a l’absència d’escales, un concepte a mig camí entre un circ i un teatre.
Per primera vegada, el Circ Històric Raluy i el pallasso Tortell Poltrona compartiran espectacle sota la carpa del Raluy. Això serà en el marc de les Fires de Girona d’enguany, entre el 27 d’octubre i el 5 de novembre, al Pont de Fontajau. Aquest nou espectacle representa la trobada entre dos mons de circ. Un diàleg entre la mirada “contemporània” del pallasso Tortell Poltrona i la “clàssica” marca dels Raluy per compartir des del circ actual, que sempre ha reivindicat Raluy, l’admiració per allò tradicional exhibida per Poltrona.
RSS Agenda
· RSS Comediateca
· Segueix-nos a Twitter
© 2025 Comedia SL
Comedia SL · Bertran, 18-20, Àtic. 08023 Barcelona · 93 310 60 44 · comedia@comedianet.com