Comediateca · Sala de Pemsa

FESTIVAL OF FOOLS

CIRC

FESTIVAL OF FOOLS

Festival of Fools Barcelona 2022

Molts dels artistes més rellevants del món del clown a nivell mundial es donen cita a Barcelona del 2 de setembre al 2 d’octubre

4 espectacles de sala, 8 gales d’artistes internacionals, 2 master class obertes, 4 cercaviles, 1 acting de carrer i 1 programa paral.lel de cinema configuren la programació 2022 del festival de klowns degà a Barcelona

Està organitzat per pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya.

Leo Bassi inaugura les activitats obertes al públic amb un acting d’accés lliure a la platja de la Barceloneta el 4 de setembre

A més de Jango Edwards i Johnny Melville, entre les estrelles internacionals que participen al Festival hi ha Nola Rae, Fools Brothers, Jeroen van der Lee, Tanja Simma, Tortell Poltrona i Pepa Plana


Quatre ateneus barcelonins seran seu del Festival; Cercel de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia, els Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc, juntament amb La Gleva Teatre i el Centre Cívic Drassanes són els espais del festival

Tots els dijous del 8 al 29 de setembre, hi haurà desfilades per Gràcia i Horta de la Fools Militia, l’armada antimilitarista dels somriures, amb els artistes del festival i els alumnes de la Master Class Internacional de Clown i Fórmules Còmiques que se celebra durant les mateixes dates a Barcelona.

El Centre Cívic Drassanes acollirà una mostra paral.lela de pel·lícules sobre el món del clown.

Johnny Melville presenta el llibre “Amsterdam’s Compleat Fools”, sobre els orígens del moviment Nouveau Clown


Barcelona, 31.8.2022. Aquesta tardor, torna el Festival of Fools Barcelona que, del 2 de setembre al 2 d’octubre, es desenvoluparà a cinc teatres de la ciutat de Barcelona (El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta, Foment Hortenc i La Gleva Teatre), en els quals s’hi prensenten en total 14 espectacles a preus populars de la mà d’alguns dels principals exponents del clown a nivell mundial, procedents de més de 10 països.

També hi ha activitats gratuïtes com una sessió inaugural amb Leo Bassi a la Barceloneta, quatre desfilades de carrer de la Fools Militia, la presentació del llibre “Amsterdam’s Compleat Fools”, una gran cloenda a la Plaça del Nord i la mostra de pel·lícules Festival of Foolms al Centre Cívic Drassanes.

El Festival of Fools es va celebrar per primera vegada el 1975 a Àmsterdam, organitzat pels Friends Roadshow. Va ser el primer festival dedicat als pallassos i on es va mostrar per primer cop el tarannà d’un nou moviment, el Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social.

En aquell primer festival ja hi van participar molts dels que avui formen part del cartell del Festival of Fools Barcelona 2022, com Jango Edwards, Nola Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona.

Aquesta edició és la tercera consecutiva que es du a terme a Barcelona, després de les de 2020 (a La Gleva Teatre) i la de 2021 (al Centre Cívic Drassanes, La Gleva Teatre i una carpa a Porta de Sarrià).

El Festival of Fools l’organitza el Nouveau Clown Institute, una xarxa global de pallassos amb més de 4.000 membres que aposta per la renovació constant del gènere i que té fixada la seva seu a Barcelona des de 2020. A més del Festival of Fools, el Nouveau Clown Institute organitza activitats formatives, entre elles una Master Class internacional que aquest any té lloc també a Barcelona en paral·lel al festival amb alumnes procedents dels Estats Units, Amèrica Llatina, i diversos països europeus, com Alemanya, Itàlia, Rússia, França i el Regne Unit. Els alumnes s’impliquen amb els seus mestres en les activitats que ompliran de somriures la ciutat en el proper mes.

Activitats del Festival

Festival of Foolms. Mostra de pel·lícules sobre el moviment Nouveau Clown

Cada dilluns, del 5 al 26 de setembre, es presenten al Centre Cívic Drassanes noves pel·lícules d’artistes del moviment Nouveau Clown, com Slava Polunin, Jango Edwards i Johnny Melville. ACTIVITAT GRATUÏTA

Fòrum públic presidit per Johnny Melville

Els dimarts 20 i 27 de setembre, a les 20:00 h, es programa a La Gleva Teatre una lliçó magistral sobre clown amb Nola Rae i una altra amb Tortell Poltrona, degà dels clowns catalans, fundador del Circ Cric i de Pallassos Sense Fronteres. Nola Rae és una de les figures més importants del clown i la pantomima a nivell mundial. Nascuda a Sidney el 1949 i guardonada amb l’Orde de l’Imperi Britànic, ha estat una referència des del seu debut, fa 56 anys, per la depurada tècnica de mim i la seva comicitat provocativa i poètica.

Fools Militia-L’exèrcit dels ximples

Cada dijous, del 8 al 29 de setembre, a partir de les 16:00, desfilada de l’exèrcit clown, amb sortida des del Cercle de Gràcia, els Lluïsos de Gràcia, el Lluïsos d’Horta i el Foment Hortenc. La Fools Militia és una desfilada antimilitarista de pallassos que reivindica la necessitat d’activar l’arma de construcció massiva: el somriure. Inaugurades per Jango Edwards i Johnny Melville fa més d’una dècada, hi ha defilades de la Folls Militia a tot el món. A Barcelona, van ser cèlebres les que es van dur a terme durant el Fòrum de les Cultures (2004) i el festival Rambleros (2010).

Espectacles unipersonals

Els divendres, del 9 al 30 de setembre, es presenten, a les 20:00 h, els espectacles d’artistes convidats del festival:

 9/9 El Cercle de Gràcia. CHEZ CIRQAURANT, de Jeroen van der Lee.

Jeroen van der Lee (Països Baixos) és un dels millors malabaristes del moment. L’espectacle transcorre en un restaurant on tot el personal (aquest malabarista neerlandès fa tots els papers) acaba fent volar pels aires els objectes més insòlits. Espectacle dirigit per Jango Edwards.

 16/9 Lluïsos de Gràcia. ANNA DE LIRIUM ALIVE! In concert

L’artista austríaca Tanja Simma va ser la primera persona del seu país convidada a protagonitzar un espectacle del Cirque du Soleil (Palazzo), amb el seu personatge Anna de Lirium. Ella canta! Ella balla! Fins i tot el seu xerrac canta una melodia alegre. Toca un ukelele en sobremarcha i li dóna al honky tonk un tast de Bach. Domina la pantomima. De vegades fins i tot diu alguna cosa.

 23/9 Lluïsos d’Horta. ON A MAGICAL MYSTERY DETOUR, de Fools Brothers

Els Fools Brothers són una companyia de Viena, ciutat en la qual gestionen el Museu del Circ. Amb una tècnica molt depurada, aquesta companyia combina el clown clàssic i aires del cabaret vienès per arribar a la presentació de propostes crítiques i trencadores, a més d’hilarants.

 30/9 Foment Hortenc. MARABUNTA, de Guillem Albà i La Marabunta

Guillem Albà és una de les últimes grans figures consolidades del clowm català. Presenta en aquest festival internacional un dels seus espectacles més celebrats i aplaudits. Mira’l. És ell. Ja és aquí. El nostre frontman té classe i zero dignitat. No la vol per a res i la regala a qui la vulgui. Serà millor que no us cordeu els cinturons. Ell és boig i és capaç de tot.. Nits de Cabaret

Del 10 de setembre al 2 d’octubre. Tots els dissabtes i diumenges. 8 gales. GALA CABARET CABRON

Els Cabarets Cabron són un símbol distintiu dels Festival of Fools des de la seva fundació. En cada sessió els clowns col·laboren en la creació d’un espectacle de números unipersonals i de conjunt on es reivindiquen les bases del moviment Nouveau Clown. És l’apoteosi més esbojarrada i poètica dels clowns. Hi participen artistes diferents en cada sessió, entre els quals:

ANGEL AMIEVA, CAROLINA FELIU, VIRGINIA IMAZ, JEROEN VAN DER LEE, JOHNNY MELVILLE, JANGO EDWARDS, NOLA RAE, DIANA GADISH, KNUT OSTRADAL, GRADA PESKENS, ANNA DE LIRIUM, TORTELL POLTRONA, FOOLS BROTHERS, PETER ERCOLANO, MILA VON CHOBIAK, PEPA PLANA, TONY HEIMER I THE BIG STICK ORCHESTRA

Podeu consultar la PROGRAMACIÓ PER SALES AQUÍ

SALA DE PREMSA [Dossier, fotos, cartells] AQUÍ

http://festivaloffoolsbcn.com

Contacte premsa:

Oriol Galgo · 600 93 86 86 · oriol@comedianet.com · www.comedia.cat

http://festivaloffoolsbcn.com/

Contacte

Oriol Galgo Pedragosa · 600 93 86 86
oriol@comedianet.com

Documentació

o_cartell-el-cercle-fools-bcn--30666.pdf

o_cartell-el-cercle-fools-drassanesbcn-30667.pdf

o_cartell-foment-hortenc-fools-bcn-30668.pdf

o_cartell-la-gleva-fools-bcn-30669.pdf

o_cartell-lluisos-dhorta-fools-bcn-30670.pdf

o_cartell-lluisos-gracia-fools-bcn-30671.pdf

np_dossier_fof22-30672.pdf

Material Gràfic

FESTIVAL OF FOOLS Rods de premsa

Rods de premsa

FESTIVAL OF FOOLS Roda de premsa

Roda de premsa

FESTIVAL OF FOOLS Roda de premsa

Roda de premsa

FESTIVAL OF FOOLS Virgina Imaz

Virgina Imaz

FESTIVAL OF FOOLS Vanessa Kamp

Vanessa Kamp

FESTIVAL OF FOOLS Tortell Poltrona

Tortell Poltrona

FESTIVAL OF FOOLS Tony Heimert

Tony Heimert

FESTIVAL OF FOOLS Pepa Plana

Pepa Plana

FESTIVAL OF FOOLS Nola Rae

Nola Rae

FESTIVAL OF FOOLS Knut - Ostradal

Knut - Ostradal

FESTIVAL OF FOOLS Johnny Melville

Johnny Melville

FESTIVAL OF FOOLS JEROEN van der LEE Chez Cirqaurant

JEROEN van der LEE Chez Cirqaurant

FESTIVAL OF FOOLS Jango Edwards

Jango Edwards

FESTIVAL OF FOOLS Leo Bassi

Leo Bassi

FESTIVAL OF FOOLS Gromic

Gromic

FESTIVAL OF FOOLS Grada-Peskens

Grada-Peskens

FESTIVAL OF FOOLS FoolsBros

FoolsBros

FESTIVAL OF FOOLS Ercolano

Ercolano

FESTIVAL OF FOOLS Diana Gadish

Diana Gadish

FESTIVAL OF FOOLS Carolina Feliu

Carolina Feliu

FESTIVAL OF FOOLS Annadelirium

Annadelirium

FESTIVAL OF FOOLS Angel-Amieva

Angel-Amieva

FESTIVAL OF FOOLS

FESTIVAL OF FOOLS

FESTIVAL OF FOOLS

rss RSS Agenda · rss RSS Comediateca · Twitter Segueix-nos a Twitter
© 2022 Comedia SL
Comedia SL · Bertran, 18-20, Àtic. 08023 Barcelona · 93 310 60 44 · comedia@comedianet.com